"Jako smo mladi, ali tek ono najbolje od nas slijedi u narednom periodu"
Mlade košarkašice Jedinstva jako dobro igraju na početku nove sezone

Mladi trener košarkašica Jedinstva za SportSport.ba

"Jako smo mladi, ali tek ono najbolje od nas slijedi u narednom periodu"

E. Dindić

Košarkašice Jedinstva ove sezone jako dobro su otvorile sezonu. Očekivano su poražene od ekipe Banovića, pa su pobijedile ekipu Rudara i Slobode, dok u posljednjem kolu dale su sve od sebe i dobrano namučile ekipu Play Offa iz Sarajeva, koja je na kraju ipak upisala pobjedu.

Tuzlanske košarkašice imaju jako mlad tim, te mimo svih očekivanja ostvarile su dvije pobjede u prva četiri kola te time nadmašile očekivanja javnosti, koja je predviđala izabranicama Mirze Oštrakovića borbu za opstanak.

"Moja ekipa je jako mlada, te utakmice protiv Rudara i Slobode sam očekivao našu pobjedu, jer smo jako dobro radili prije početka sezone, te smo fizički prije svega jako dobro spremni. Mi smo faktički juniorska ekipa, ni jedna djevojka nije igrala seniorsku košarku osim Ive Roglić. Kako podnose ove utakmice, te odrađuju zadatke mogu reći da to jako dobro izgleda, ali da mora i bolje. Osim Premijer lige BiH, igramo i Omladinsku ligu te WABA ligu za mlađe, što našim mladim košarkašicama daje jedno dodatno iskustvu.", rekao je Oštraković te dodao:

"Ja kao glavni trener uvijek težim ka boljem, te lično ovo što rade u dosadašnjem dijelu sezone je jako dobro, ali smatram da uz dobar rad možemo još mnogo bolji biti, naravno za sve treba vremena i strpljenja. Što se tiče prvaka ove sezone ja tipujem na ekipu RMU Banovića, te sam ubjeđen da će oni biti prvaci i osvajači Kupa BiH naše države.", završio je Oštraković.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi