James Harden potpuno uništen i ponižen, snimak se pokušava uništiti, ali sve je uzalud

'Brada' dobio kritiku za pamćenje

James Harden potpuno uništen i ponižen, snimak se pokušava uništiti, ali sve je uzalud

Midhat Šljivak

Los Angeles Clippersi igraju katastrofalnu košarku otkako je član tima postao James Harden. S njim u ekipi zaredali su porazi, imaju ih četiri u nizu, a NBA svijet priča o potezu najavljivača Dallas Mavericska Brianu Damerisu koji je uništio umišljenu zvijezdu.

James Harden je stigao u Los Angeles Clipperse kako bi pokušao doći do NBA prstena. Tim iz Los Angelesa sada u svom sastavu ima četiri superzvijezde, a pored 'Brade' tu su još Kawhi Leonard, Paul George i Russell Westbrook.

Po dolasku u ekipu Harden je najavio kako nema namjeru igrati za ekipu i u sistemu. Poručio je to riječima: "Nisam igrač sistema, ja sam sistem"...

Međutim, nakon četiri uzastopna poraza s njim u ekipi došlo je vrijeme i da mu se sve saopšti u lice. Učinio je to novinar koji radi za Dallas Maverickse Brian Dameris.

On je u nekoliko minuta rekao sve što misli o Hardenu. Svaki istinski ljubitelj košarke jasno zna o čemu čovjek priča i ostali su oduševljeni.

Oglasi

"Ako ove godine ne uspije u ovom sistemu, sa ovim timom, onda ćeš uperiti prstom u sve druge oko sebe. Potom ćeš otići kući, tražit ćeš odmah drugi tim, ali te niko više neće željeti".

"James, ti nisi 'Brada', ti nisi sistem, ti si problem", rekao je između ostalog Brian Dameris.

Snimak s platforme Bally Sports je ubrzo obrisan. Kao razlog je saopšteno da ova kuća osjeća da se snimak kosi s vrijednostima koje promovišu u sportu.

Ipak, američki mediji tvrde da je bilo određenih pritisaka da se video ukloni. Na kraju su u Ball Sportsu popustili i snimak je nestao s njihovih stranica.

Međutim, nije nestao s interneta. Govor Damerisa lako se može pronaći i mora se priznati da je zaista uništio Hardena onim što je rekao.

34-godišnji Harden je u četiri utakmice u dresu LA Clippersa na prosjeku od 13.5 poena, pet skokova i 4.3 asistencije po utakmici. Šut iz igre mu je na 47.2 posto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi