Jamesu Hardenu nisu dali da uđe u avion, zbog toga je propustio derbi s Bucksima

Nedovoljno spreman za igru

Jamesu Hardenu nisu dali da uđe u avion, zbog toga je propustio derbi s Bucksima

Edmir Škorić

Američki košarkaš James Harden nije igrao u duelu Philadelphie Sixersa i domaćeg tima Milwaukee Bucksa, a kao razlog navodi se "lični problemi", no šta je prava istina?

S obzirom na nova pravila lige o "odmaranju" igrača, Harden je morao da bude na parketu zbog All-Star statusa ako nije povrijeđen.

Sixersi nisu prijavili njegovu povredu, a on se u Philadelphiju vratio tek nekoliko dana pred start sezone. Nezadovoljni njeovim ponašanjem, navodno mu klub nije dozvolio da uđe u avion sa ostatkom tima koji je putovao na sinoćnju utakmicu.

Harden se bio spremao za ovaj meč, spakovao je i stvari za put, ali su ga odlučili ostaviti kod kuće, a sada o svemu istragu vodi NBA liga.

"Istražujemo činjenice o dostupnosti Jamesa Hardena da bismo utvrdili da li postoji odobreni razlog za njegovo neučešće", rekao je portparol lige za ESPN.

Oglasi

Hardenova situacija je prvi test novog pravila lige koji ima za cilj da poveća dostupnost najvećih zvijezda za utakmice koje se prenose na nacionalnoj televiziji.

Američki ljevoruki bek šuter dugo nije trenirao i u njegovoj franšizi žele da se dovede u fizičku formu prije nego opet krene da igra.

Inače, poznato je da je Harden nezadovoljan statusom u Philadelphiji i da ima želju da promijeni sredinu, baš kao i njegov saigrač Joel Embiid, a najviše ih boli činjenica da ovaj tim nema jasnu viziju niti plan prema kojem bi se borio za prsten.

34-godišnji košarkaš povezivao se sa Los Angeles Clippersima, koji će do kraja sezone vjerovatno ponovo pokušati da ga dovedu. Harden je prethodno igrao za Oklahomu, Houston i Brooklyn.

Bez njega u timu, Sixersi su poraženi u gostima kod Milwaukee Bucksa sa 118:117. Ovo je bila prva utakmica Phile u novoj sezoni NBA lige, a narednu igraju za dva dana u gostima kod Toronta, nakon čega 30. oktobra dočekuju Portland.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi