James Harden: Kada igraš za svoju reprezentaciju, onda je to nešto posebno
Superstar Rocketsa jedva čeka da zaigra na Svjetskom prvenstvu

Zvijezda Rocketsa pred nastupjaće Svjetsko prvenstvo

James Harden: Kada igraš za svoju reprezentaciju, onda je to nešto posebno

E. Dindić

Ždrijeb za Svjetsko prvenstvo smjestio je reprezentaciju SAD u grupu E zajedno sa Turskom, Češkom Republikom i Japanom. 

Zvijezda Houston Rocketsa James Harden nalazi se na širem spisku ove selekcije. Iako selektor još uvijek nije saopštio spisak onih koji će započeti pripreme, Harden je jako uzbuđen zbog nastupa za reprezentaciju.

"Naravno da želim igrati. To je velika prilika da predstavljam svoju zemlju i igram košarku. To su dvije stvari koje jednostavno volim raditi. Ako mi selektor ukaže priliku, naravno da ću biti tu. Ovakva prilika se ne dobija često. Kao košarkašu, to je najveća čast koju možeš zaslužiti", rekao je Harden.

Harden je propustio Olimpijadu u Riju, a zadnji put za selekciju SAD nastupio je na Svjetskom prvenstvu u Španiji, gdje je bio na prosjeku od 14,2 poena.

Popularni Brada igra sezonu života u NBA ligi gdje je na prosjecima od nevjerovatnih 36,1 poen, 6,5 skokova i 7,6 asistencija.

Međutim, kako sam kaže sve je to jako lijepo ali igranje za vlastitu državu je vrhunac za jednog košarkaša.

"Igranje u NBA ligi, osvajanje prstena sve je to lijepo i sjajno. Ali kada igraš za svoju zemlju, predstavljaš sve njene građane. Zaista je sjajno biti dio toga", rekao je Harden.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi