James Harden ima nestvarne privilegije: Odlučuje kada će tim putovati, radi šta mu je volja...
Foto - EPA

"Sve je dio dogovora"

James Harden ima nestvarne privilegije: Odlučuje kada će tim putovati, radi šta mu je volja...

M. Šljivak

James Harden konačno se pojavio u Houstonu i odigrao je određene minute za Rocketse u duelu protiv San Antonio Spursa.

Ipak, Hardenovo fizičko stanje nije očito najbolje. Pojavio se sa viškom kilograma, ali to nije nikakvo čudo s obzirom na to da je u protekla dva i po mjeseca vrijeme provodio ludo se zabavljajući na relaciji Atlanta- Las Vegas.

A Rocketsi Hardenu dopuštaju apsolutno sve. Tako se za ESPN jedan od bivših trenera u klubu koji je želio ostati anoniman i saopštio je neke zaista nevjerovatne stvari.

"Znali smo ko je glava organizacije. Sve je bio dio dogovora o dolasku u Houston. Igrači, treneri, menadžeri, svi su znali za to i ne treba kriviti Jamesa. Samo radi ono što mu je dozvoljeno".

A privilegije koje Harden ima su zaista nestvarne.

"On odlučuje kada će ekipa putovati u koji grad, a ako je utakmica u gradu kojeg voli, ekipa ostaje još jednu noć. Također, kada god želi dobije dva ili tri dana slobodno između utakmica, te privatnim avionom odlazi u Las Vegas, gdje prisustvuje brojnim zabavama. Ima sve što poželi. James je jednostavno James", rekao je on.

Harden se u posljednje vrijeme povezuje sa odlaskom iz Rocketsa. Navodno, ne želi igrati pored Johna Walla koji je nedavno došao u tim u razmjeni za Russella Westbrooka i moglo bi se desiti da i on u trejdu napusti tim.

James Harden je već osam godina u Houstonu. Najbolje utakmice karijere je odigrao u ovom timu, a prethodno je igrao tri sezone za Oklahomu.

Trenutno je na ugovoru od šet godina koji ističe 2023. godine i koji mu donosi 228 miliona dolara.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi