James Harden u drami srušio prvaka

Rocketsi smanjili na 2:1 protiv Warriorsa

James Harden u drami srušio prvaka

E. Škorić

Houston Rocketsi su u trećoj utakmici polufinala Zapada slavili sa 126:121 nakon produžetka protiv Golden State Warriorsa, pa su smanjili na 2:1.

Poslije dva trijumfa Warriorsa, serija se preselila u Houston, a Rocketsi nisu dozvolili brejk prvaku. Nakon velike borbe došli su do pobjede.

Tokom većeg dijela meča su Rocketsi bili u vodstvu, imali su dvocifrenu prednost, ali je Golden State uspio da se vrati u posljednjoj četvrtini.

Gosti su imali 112:110 vodstvo 38 sekundi prije kraja, ali je James Harden nakon slobodnih bacanja meč odveo u produžetak. U dodatnih pet minuta Harden je ubacio sedam od ukupno 14 poena Houstona.

Na kraju je Harden ubacio 41 poen, devet skokova i šest asistencija, Eric Gordon je ubacio 30, a Clint Capela 13 poena uz 11 skokova.

Draymond Green je na drugoj strani stigao do triple-doublea sa 19 poena, 11 skokova i 10 asistencija, dok je Kevin Durant ubacio 46 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi