Zbog nehotičnog kontakta NBA zvijezda kažnjena sa 35.000 dolara
Chris Paul na kraju dobro je i prošao i može da pomogne svom timu u drugom susretu protiv Golden Statea

Izrečena kazna za isključenje

Zbog nehotičnog kontakta NBA zvijezda kažnjena sa 35.000 dolara

E. Dindić

Playmaker Houston Rocketsa Chris Paul novčano je kažnjen za isključujuću tehničku grešku u prvom susretu protiv Golden State Warriorsa. On će zbog novčane kazne koju je zaradio imati pravo nastupa u drugom susretu ova dva tima. 

Paul je kažnjen sa 35.000 dolara zbog "agresivnog suprotstavljanja i neopreznog fizičkog kontakta sa sucem utakmice".

Pomenuti incident se dogodio na 4.4 sekunde prije kraja prvog susreta polufinalne serije, u kojoj je domaći Golden State upisao pobjedu 104:100. On je pokušao sudiju ubjediti da ga je Klay Thompson faulirao u borbi za loptu.

Paul je zbog pomenutog kontakta sa sudijom ovog susreta, dobio drugu tehničku grešku, te je prema pravilima bio automatski isključen. Kasnijom analizom koju je provela NBA liga pokazano je da je isključenje košarkaša Houstona bilo ispravno dosuđeno.

Poslije susreta Chris Paul je izjavio da nije bio svjestan dodira sa sudijom, te da sve što je uradio bilo je nehotično.

"Nisam trebao dobiti te tehničke, te dovesti svoj tim u tešku situaciju. Moram bolje da se kontrolišem na idućim utakmicama. Ako ne pokažem emocije onda to nisam ja, jer košarka je jednostavno takav sport", rekao je Paul.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi