James Nunnally postigao dogovor sa Armanijem
Povratak američkog košarkaša u Evropu nakon nekoliko mjeseci (Foto: EPA)

Igrao za Minnesotu i Houston

James Nunnally postigao dogovor sa Armanijem

M. Šljivak

Američki košarkaš James Nunnaly (28) u narednim danima će postati novi član italijanskog Armanija.

Sjajni 28-godišnji bek dobio je prije dva dana otkaz u Houston Rocketsima, a iako je tražio novi angažman u NBA ligi, na kraju je odlučio da se vrati u Evropu.

Armani je najbrže reagovao od timova sa Starog kontinenta. Ponudili su mu sjajne uslove i ugovor do 2020. godine, koje je na kraju američki košarkaš i prihvatio.

Dolazak ovog košarkaša sigurno će predstavljati veliku stvar za Milano u ostatku sezone jer je Amerikanac istinsko pojačanje za ovaj tim.

Nunnally je ovu sezonu počeo u Minnesoti sa kojom je potpisao dvogodišnji ugovor. Ipak, otpušten je početkom januara, ali je dobio desetodnevni ugovor sa Houston Rocketsima.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Međutim, tim iz Texasa ga je otpustio nakon pet dana kako bi napravili mjesto za Kennetha Farieda, pa se Nunnally na kraju odlučio na povratak u Evropu.

Ovaj košarkaš je sa Fenerbahčeom 2017. godine osvojio Euroligu, bio je dva puta šampion Turske, a interesantno je da je u Italiji već igrao i to za Avellino, te je 2016. godine bio MVP lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi