Nunnally krivac, Lazarević žrtva! Fizički napad digao Beograd na noge, najgore se tek očekuje
Foto: ABA liga

Crvena zvezda je izdala saopštenje

Nunnally krivac, Lazarević žrtva! Fizički napad digao Beograd na noge, najgore se tek očekuje

Admin Čaušević

Zakuhalo se u Beogradu i to dobro. Ko zna pod kakvim okolnostima će biti odigrana treća utakmica finala ABA lige nakon dešavanja u Stark Areni poslije posljednjeg treninga košarkaša Partizana i Crvene zvezde.

Treći meč finala ABA lige između Partizana i Crvene zvezde dobio je žestoku uvertiu. Sve je započeo James Nunnally, a žrtva je bio Stefan Lazarević.

Ukratko, do ozbiljnog incidenta došlo je kada su timovi smjenjivali na posljednjem treningu pred utakmicu. Barem tako glasi saopštenje Crvene zvezde.

Partizanov Amerikanac je pesnicom u glavu udario Lazarevića te mu nanio ozbiljne povrede. Zbog čega se o svemu oglasio i klub sa Malog Kalamgedana.

Iz Zvezde su zatražili diskvalifikaciju Nunnallyja iz treće utakmice, ali i cijelog takmičenja. U protivnom kako su naveli strahuju za sigurnost svojih igrača.

"KK Crvena zvezda Meridianbet obavještava javnost da je u nedelju u prepodnevnim časovima naš prvotimac Stefan Lazarević zadobio povrede koje su okarakterisane kao 'teške tjelesne povrede' nakon fizičkog napada igrača KK Partizan Jamesa Nunnallyja.

Oglasi

Incident se dogodio prije početka jutarnjeg treninga našeg tima u Beogradskoj areni.

KK Crvena zvezda najoštrije osuđuje ovaj čin, a zbog ozbiljnosti povrede očekujemo reakciju MUP-a koji u ovom trenutku uzima izjave i vrši uviđaj, kao i pravosudnih organa i sudova, jer ova djelo se tretira kao 'nanošenje teških tjelesnih ozljeda' prema Kaznenom zakonu Republike Srbije.

Također, očekujemo hitnu reakciju ABA lige na incident koji je nezabilježen u historiji ove lige i s takvim posljedicama. KK Crvena zvezda Meridianbet upozorio je na detalje iz prethodnih utakmica koje nisu sankcionisale sudije tokom utakmica.

Ovaj napad prelazi sve granice sporta i normale te očekujemo hitnu reakciju svih odgovornih!

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

KK Crevna zvezda Meridianbet već je hitno podnio disciplinsku prijavu nadležnim tijelima ABA lige, direktoru sportskog komiteta Miliji Vojinoviću, kao i disciplinskom sucu i ostalim tijelima lige!

Očekujemo da će igrač KK Partizan James Nunnally biti diskvalifkovan i privremeno udaljen iz takmičenja. Inače, ta utakmica ne može i neće biti regularna, a sigurnost utakmice i svih njezinih aktera ne može se osigurati od težih incidenata", saopštili su iz Zvezde.

Top Komentari

Interista
****ni amerikanac, dajte mu kaznu od 10 utakmica suspenzije i bez plate
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi