Jordanovi fanovi zbog sukoba iz 1991. godine na Twitteru napali pogrešnog Thomasa

Zamijenili ih

Jordanovi fanovi zbog sukoba iz 1991. godine na Twitteru napali pogrešnog Thomasa

Endin Čaušević

Michael Jordan je u svojoj karijeri imao rivalstva s mnogim igračima, ali sigurno da se ništa ne može mjeriti s rivalstvom koje je imao s Isiahom Thomasom.

Thomas je bio član legendarne generacije Detroit Pistonsa koju je predvodio do dva naslova NBA prvaka. No, 1991. godine Chicago Bullsi na čelu s Michaelom Jordanom su iz zaustavili, te su preuzeli dominaciju u najjačoj ligi svijeta.

Nakon okršaja u finalu Istočne konferencije koje je pripalo Bullsima Jordan je za sva vremena prekrižio Thomasa. Naime, košarkaš Detroita je prije završetka zadnje utakmice na ideju saigrača Laimbeera poveo saigrače u svlačionicu, te nije htio da se pozdravi s pobjednicima.

Jordana je to itekako pogodilo jer je prethodne dvije godine gubio u finalu od Detroita, ali je to znao podnijeti i nije napuštao parket bez da čestita pobjednicima.

Tada je Jordan čak postavio uslov da neće biti dio Dream teama na Olimpijadi 1992. godine ukoliko Thomas bude dio tima. Košarkaš Pistonsa je tako ostao bez mjesta u ekipi iako je svojim igrama to zaslužio, ali na kraju je Jordanov uslov ispoštovan.

Nakon što je ovaj dokumentarac objavljen mnogi mlađi fanovi Michaela Jordana koji tek upoznavaju karijeru najboljeg košarkaša svih vremena su bijes zbog sukoba s Thomasom iskalili na Twitteru, ali na profilu pogrešne osobe.

Naime, na meti se našao Isaiah Thomas koji je također dosta uspješan u NBA ligi. Ime je dobio po slavnom košarkaši Detroita jer je njegov otac izgubio tada opkladu, a mnogi su ih očito zamijenili.

On se na kraju morao oglasiti na Twitteru i jasno poručiti da je došlo do zabune, te da on nije taj koji je u sukobu s Jordanom.

"Svi mi tvitate kao ludi kao da sam ja pokušao povrijediti Jordana", poručio je 31-godišnji košarkaš.

Top Komentari

dinass
Idioti americki
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi