Jasmin Repeša dogovorio ugovor sa Unicajom

Prema Diaro Suru sve je jasno

Jasmin Repeša dogovorio ugovor sa Unicajom

Jasmin Repeša će biti novi trener Unicaje javlja španjolski Diaro Sur.  

Prema istom izvoru Repeša je dogovorio sve stavke novog ugovora i bit će službeno predstavljen nakon završetka finala play-offa u Hrvatskoj. Aktuelni trener reprezentacije Hrvatske i Cibone u toj seriji stoji veoma dobro i imaju vodstvo od 2:0. Za osvajanje šampionata potrebna im je još jedna pobjeda.

 

Ostaje nejasno kako će Repeša voditi Unicaju, jer prema pravilu Endesa lige niti jedan trener neke španjolske ekipe ne smije ujedno biti i selektor u nacionalnom timu jedne zemlje. Zasigurno će se i na tu temu razgovarati u narednim danima.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

 

Ime ovog stručnjaka tokom proteklog ljeta povezivano je sa angažmano u Real iz Madrida, ali do tog transfera nije došlo. Jasmin Repeša je u dosadašnjem toku svoje karijere vodio Benetton iz Trevisa, Lottomaticu, Climamio. Ima iskustva i iz Slaska, Splita, Tofasa, Burse, ali i sa klupe reprezentacije Poljske.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.