Bivši bh. selektor dočekan kao kralj u bivšem klubu: Navijači nisu zaboravili šta je za njih učinio

Jasmin Repeša preuzeo Fortitudo iz Bologne

Bivši bh. selektor dočekan kao kralj u bivšem klubu: Navijači nisu zaboravili šta je za njih učinio

M. Šljivak

Nekadašnji selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Jasmin Repeša (59) postao je novi trener Fortituda iz Bologne.

Iskusni 59-godišnji stručnjak vratio se uklub kojem je 2005. godine donio naslov prvaka Italije i u kojem je radio od 2002. do 2006. godine.

Navijači bolonjskog kluba nisu zaboravili šta je sve za njih napravio Repeša, pa su mu priredili fantastičan doček.

Ni sam Repeša sigurno nije očekivao ovakav doček od strane navijača Fortituda, ali oni nisu zaboravili sjajnu igru svog tima pod vodstvom ovog stručnjaka.

Jasmin Repeša je sa Fortitudom potpisao višegodišnji ugovor, a na klupi će zamijeniti Lucu Dalmontea.

Repeša iza sebe ima zaista bogatu karijeru u kojoj je vodio nekoliko istinskh velikana, među kojima su Cibona, Unicaja, Armani.

Prošle sezone radio je u ekipi Pesara, a 2018. godine odradio je nekoliko utakmica kao selektor košarkaške reprezentacije BiH.

Potražite više informacija na temu Lega A:

Ipak, na ovoj poziciji se nije dugo zadržao, a pored BiH je vodio i selekciju Hrvatske sa kojom je imao jako dobre rezultate.

U bogatoj karijeri ovaj 59-godišnji trener ima šest naslova prvaka Harvatske, dva naslova turskog i italijanskog prvaka, te brojne trofeje pobjednika Kupova.

Top Komentari

MethodMan
Svugdje su naši legende, samo kući nisu nažalost...
3 0
Manager
'vako ćemo mi Vicu Zeljkovića dočekivat ,jednog dana kada ,na žalost svih nas ode sa funkcije predsjednika saveza :/ :( ..suza mi poteče.. :D :D
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi