Jasmin Repeša pred novim angažmanom

Nekadašnji selektor BiH

Jasmin Repeša pred novim angažmanom

Nekadašnji selektor košarkaške reprezentacije BiH Jasmin Repeša kandidat je za preuzimanje Fortituda iz Bologne.

Repeša je bez angažmana otkako je napustio klupu podgoričke Budućnosti, a nakon godinu dana mogao bi se vratiti trenerskom poslu i preuzeti Fortitudo.

Mediji u Italiji javljaju da je Čapljinac ozbiljan kandidat, ali da će sve ovisiti od toga hoće li klub iz Bologne produžiti vjernost svom trenutnom treneru Antimu Martini s kojim postoje trzavice.

"Fortitudo ima još godinu dana ugovora sa Martinom, ali postoji klauzula da klub iz ugovora može izaći do 15. juna. Ako se to desi, Repeša je glavni kandidat", pišu na Apeninima.

Potražite više informacija na temu Lega A:

Vrijedi podsjetiti da bi Repeši to ujedno bio i povratak u Fortitudo, gdje je ranije radio od 2002. do 2006. godine, a s ovim klubom je osvojio i naslov.

U Italiji je još vodio Benetton, Lottomaticu iz Rima te Armani Milano

Top Komentari

dinass
Ima odlicnu biografiju al iskreno osim dernjave na igrace nisam vidjeo neki trenerski kvalitet.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi