Jason Tatum ipak nije teže ozlijeđen
Mlado krilo Celticsa ipak nije teže ozlijeđeno (foto: Eurohoops)

U pitanju lakše uganuće skočnog zgloba

Jason Tatum ipak nije teže ozlijeđen

U današnjoj dramatičnoj utakmici koji su reprezentativci Sjedinjenih Država na jedvite jade iščupali protiv Turske, američkog izbornika je osim loše igre snašao i problem ozljede mladog Jasona Tatuma koji je pred sami kraj meča napustio dvoranu uz pomoć igrača s klupe.

Iz ljekarskog tima američke reprezentacije javili su da se radi o uganuću skočnog zgloba te da će se sutra znati više informacija oko Tatumove ozljede. 

Navodno je sam košarkaš već rekao da se stanje sa zglobom poboljšalo a dvoranu je napustio s tenisicom na nozi uz lagano šepanje. Američki novinari barataju informacijom da se Tatum javio svom treneru u Boston Bradu Stevensu i rekao mu kako se ne radi o težoj ozljedi. 

Amerikance koji su današnjom pobjedom formalno prošli grupu čeka još jedan susret prekosutra protiv reprezentacije Japana. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi