Velika drama pripala Amerikancima: Tursku sekunde dijelile od historijske pobjede!

Nedostajalo je i sreće

Velika drama pripala Amerikancima: Tursku sekunde dijelile od historijske pobjede!

Edmir Škorić

Francuska je bila uvjerljiva protiv Jordana za drugu pobjedu na Mundobasketu, ali prava drama odvijala se u duelu SAD - Turska.

Fantastičan meč odigrali su SAD i Turska, koja je bila na pragu pobjede, pošto je vodila 81:79 na 10 sekundi do kraja, ali nije uspjela, makar je i u produžetku bila korak do pobjede.

Vratimo se na sami finiš regularnog dijela meča.Tatum je dobio tri slobodna bacanja nakon što je fauliran, no jedno je ipak promašio, pa je uslijedio produžetak u kojem je američki sastav imao ogromnih problema.

Turci su vodili 92:91 30 sekundi prije kraja produžetka, a onda Wilbekin pravi ofanzivni faul i vraća Amerikance u život. Na 92:91, Turci kradu loptu i devet sekundi prije kraja imaju sve u svojim rukama. Uključujući tehnički, Turci su propustili čak četiri slobodna bacanja.

Amerikanci prelaze u vodstvo dvije sekunde do kraja (93:92), a zadnji napad imali su turski košarkaši, ali nisu uspjeli pogoditi tricu.

Inače, tokom čitavog meča je Turska bila ravnopravan rival velikom favoritu.

Kemba Walker je ubacio 14 poena u pobjedi SAD-a, 15 Khris Middleton, a po 11 Joe Harris, Jayson Tatum (10 skokova), Myles Turner (9 skokova), dok je Harrison Barnes dodao 10. Ersan Ilyasova je ubacio 23 poena uz 14 skokova u Turskoj, Melih Mahmutoglu 18, Furkan Korkmaz 16, Cedi Osman 15 i Scott Wilbekin 12 poena.

SAD - Turska 93:92 nakon produžetka

SAD: Barnes 10, Brown 1, Harris 11, Lopez 4, Middleton 14, Mitchell 9, Plumlee, Smart 5, Tatum 11, Turner 11, Walker 14, White 2.

Turska: Asar, Arslan, Balbay, Birsen, Erden, Ilyasova 23, Korkmaz 16, Mahmutoglu 18, Osman 15, Sanli 6, Tuncer 2, Wilbekin 12.

Francuska je ostvarila novu pobjedu, pošto je deklasirala Jordan, što je bilo i za očekivati, rezultatom 103:64.

Jordanci su čak i djelovali donekle konkurentni na početku meča, ali s vremenom je Francuska samo povećavala svoju prednost i na kraju je ona bila vrtoglavih 39 poena razlike.

Nando De Colo je bio najefikasniji u pobjedi Francuske sa 19 poena, a imao je i osam asistencija. Rudy Gobert je ubacio 16 uz 13 ulovljenih skokova, dok je Frank Ntilikina ubacio 12, a Amath M'Baye 11 poena. Dar Tucker je u sastavu Jordana ubacio 20 poena, dvocifren je sa 12 poena bio i Zaid Abbas.

Jordan - Francuska 64:103

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Jordan: Abbas 12, Abdeen 8, Hawwas, Abduwazaneh, Al Dwairi 6, Mousa Alawadi 5, Al-Dasuqi, Alhamarsheh, Hussein 4, Ibrahim 9, Obeid, Tucker 20.

Francuska: Albicy 6, Batum, De Colo 19, Fournier 13, Gobert 16, Labeyrie 4, Lacombe, Lessort 7, M'baye 11, Ntilikina 12, Poirier 6, Toupane 9.

Top Komentari

Bulle
Steta Turska pokazala odlicnu kosarku, Ameri ako budu usli medju cetri nek budu zadovoljni.
5 0
realno_govoreci
Ovi amerikanci ako u polufinale odu bit ce veliki uspjeh za njih.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi