Šou raspoloženog Popovicha na pressici: Pravite mi probleme u timu...

Selektor Sjedinjenih Američkih Država

Šou raspoloženog Popovicha na pressici: Pravite mi probleme u timu...

Selektor Sjedinjenih Američkih Država Gregg Popovich bio je dobro raspoložen poslije prvog nastupa njegovog tima na Mundobasketu u Kini.

Amerikanci su u susretu 1. kola grupne faze porazili Češku sa 88:67, a Popovicha su novinari nakon meča upitali da prokomentariše atmosferu u dvorani.

On je dao jako čudan odgovor.

"Moram da budem totalno iskren prema vama. Kada počne utakmica ja ne vidim i ne čujem nikoga osim terena i igrača. Nemam pojma koliko je ljudi bilo na tribinama, nemam pojma koliko su glasni bili", kazao je Popovich.

Kada je reprezentativac Donovan Mitchell, koji je također bio na pressici, kazao kako ima drugačije viđenje te situacije, Popovich ga je prekinuo.

"Trebalo bi da paziš na igru, dođavola... Vidite, vi meni pravite probleme u timu" kazao je u šaljivom tonu trener San Antonio Spursa i nasmijao prisutne.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Inače, Amerikanci naredni meč na prvenstvu igraju protiv Turske.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi