NBA zvijezda puca od samopouzdanja: "Jokić? Embiid? Giannis? Bolji sam od njih, ja sam najjači"
Nikola Jokić jedan je od glavnih kandidata za osvajanje MVP titule. (Foto: EPA)

Jedan od favorita za MVP titulu na kraju sezone

NBA zvijezda puca od samopouzdanja: "Jokić? Embiid? Giannis? Bolji sam od njih, ja sam najjači"

E. Škorić

NBA liga ima na desetine vrhunskih košarkaša i mnogi od njih u trci su za MVP titulom, neki su se istom već okitili, a neki vjeruju da su najbolji bez obzira što im drugi ne daju takve epitete.

Jayson Tatum i Jaylen Brown predvode sjajni tim Boston Celticsa koji je 2022. godine igrao finale. Sada su im se pridružili Poziringis i Holiday, Derrick White je značajno napredovao, tako da zeleno-bijeli s pravom vjeruju da mogu do titule, a njihov najbolj iigrač uvjeren je da je najbolji košarkaš svijeta.

"Imam puno poštovanja prema toliko igrača koja su već osvojila MVP titule, Giannisu, Jokiću, Embiidu... ali svake večeri kad zakoračim na teren, zaista vjerujem da sam ja najjači od svih", rekao je Tatum, koji je uvjeren da je njegov tim sada još kvalitetniji u odnosu na 2022. kada su igrali i izgubili finale od Golden Statea.

"Jači sam nego što sam bio prije dvije godine, Brown također, Porzingis čini razliku, Jrue Holiday je sjajan, Derrick White je potpuno drugi igrač u odnosu na prije dvije godine. Kao tim smo daleko bolji nego tada", poručuje Tatum.

Oglasi

Celticsi su lideri na Istoku sa 43 pobjede i 12 poraza, dok su kod kuće neustrašivi sa omjerom 20-1. U velikoj su formi, a sada im, za dva dana, slijedi gostovanje kod Chicago Bullsa, gdje će također imati ulogu favorita.

Tatum je lider ekipe sa trenutnim prosjekom od 27,1 poena, 8,6 skokova i 4,8 asistencija po meču. Trenutno je deveti strijelac lige.

Trenutni MVP lige je Joel Embiid, ali je Kamerunac već otpao iz konkurencije u tekućoj sezoni, pa se Tatum i dalje može smatrati jednim od favorita uz Dončića, Jokića, Antentokounmpa, a dobro kotira i Shai Gligeous-Alexander iz Oklahome jer pruža nevjerovatne partije tokom cijele sezone.

U vikendu iza nas odigrana je All-Star utakmica, a briljirao je Damian Lillard koji je proglašen za MVP-a. Košarkaš Milwaukee Bucksa ubacio je 39 poena u 211:186 pobjedi Istoka nad Zapadom. To je ujedno prvi put da je neki tim prešao granicu od 200 poena u All-Star mečevima.

Nikola Jokić također je bio dio All Stara. Jokić je u poraženom timu upisao 13 poena, dodao četiri skoka i devet asistencija. Slovenac Luka Dončić je imao 7 poena, 7 skokova i 7 asistencija u dresu Zapada, no očito je da su i on i Nikola, kao tipični Balkanci, uživali u raznim zabavnim momentima i da im košarka nije bila toliko primarna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi