Je li već sada poznato gdje će Luka Dončić?
Foto: EPA

Slovenac kod "svog" trenera

Je li već sada poznato gdje će Luka Dončić?

M. Šljivak

Najbolji mladi košarkaš Evrope Luka Dončić (19) biće izabran u samom vrhu predstojećeg NBA drafta.

Slovenac se odlučio da karijeru nastavi u najjačoj ligi svijeta, a njegov novi tim bi mogli postati Phoenix Sunsi.

Tim iz Arizone je nedavno preuzeo srpski trener Igor Kokoškov, koji je tako ispisao historiju NBA lige kao prvi stranac na mjestu glavnog trenera.

Kokoškov će očigledno sklapati tim po vlastitoj volji, a na draftu će vjerovatno pokušati da izabere Dončića sa kojim je imao fantastičnu saradnju u reprezentaciji Slovenije.

Iako bi navijači Sunsa radije u timu vidjeli centra DeAndrea Aytona (Arizona), kojem se predviđa prvi pik, Kokoškov bi radije sarađivao sa Dončićem kojeg jako dobro poznaje.

U slučaju da se ipak Kokoškov uspije izboriti za izbor Dončića, naredni cilj Sunsa je centar Houstona Clint Capela. On je na ljeto ograničeno slobodan igrač, Rocketsi će moći da izjednače svaku ponudu koja dođe, ali Phoenix namjerava da mu ponudi maksimalan ugovor.

Činjenica da Houston želi dovesti i LeBrona Jamesa, da veliki ugovor ima prva zvijezda Chris Paul, te da su slobodni i Chris Paul i Trvor Ariza, teško je očekivati da će se moći izjednačiti ponuda Phoenixa, pa bismo Švicarca mogli gledati u dresu Sunsa od naredne sezone.

Kokoškov sigurno zna šta radi, a da li će uspjeti da ispuni želje dovođenjem Dončića i Capele, ostaje nam da vidimo za nekoliko mjeseci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi