Kokoškov: Želim graditi program koji donosi uspjehe
Foto: EPA

Novi trener Pheonix Sunsa

Kokoškov: Želim graditi program koji donosi uspjehe

Ekipa Phoenix Sunsa nakon još jedne neuspješne sezone odlučila se za promjene na trenerskoj poziciji. 

Jaya Trianoa će na klupi naslijediti Igor Kokoškov, koji je tako ujedno ispisao historiju, postavši prvi trener koji je preuzeo jedan klub u NBA ligi, a da pritom nije rođen, niti je odrastao u Sjevernoj Americi.

Kokoškovu je ovo ujedno povratak u tim Pheonix Sunsa, budući da je u ovom klubu u razdoblju od 2008. do 2013. godine radio kao pomoćni trener, a svojim novim poslom je veoma zadovoljan.

"Oduševljen sam što ću biti glavni trener, zahvalan sam na pruženoj prilici koju su mi dali čelnici kluba. To što sam prvi trener u NBA koji je odrastao van Amerike me čini ponosnim", kazao je Kokoškov u prvoj zvaničnoj izjavi.

Srbijanski trener je trenutno pomoćnik u Utah Jazzu, a nakon što se završi sezona ima velike planove... 

"Vrijeme koje sam proveo u Utahu je neprocjenjivo. Jedva čekam da se, na kraju sezonu, fokusiram na moj novi izazov, a to je građenje dobrog programa u Phoenixu i donošenje uspjeha navijačima", riječi su Kokoškova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti