Kokoškov piše historiju: Od sljedeće sezone trener Pheonix Sunsa!

Velika čast za srbijanskog trenera

Kokoškov piše historiju: Od sljedeće sezone trener Pheonix Sunsa!

Zvanični sajt NBA lige saopštio je da će na klupi Pheonix Sunsa od sljedeće sezone biti srbijanski stručnjak Igor Kokoškov.

Doskorašnji selektor košarkaške reprezentacije Slovenije i ujedno pomoćnik u Utah Jazzu, kao novi trener Phoenix Sunsa se spominjao već neko vrijeme, a informacija je sada zvanično potvrđena.

Kokoškovu je pripala čast tako da postane prvi trener u historiji koji je preuzeo jedan klub u najjačem košarkaškom šampionatu, a da pritom nije rođen, niti je odrastao u Sjevernoj Americi.

"Oduševljeni smo što ćemo dovesti Kokoškova natrag u Arizonu kao glavnog trenera Phoenix Sunsa", izjavio je generalni direktor kluba Ryan McDonough.

Srbijanski trener će na kormilu Pheonix Sunsa naslijediti Jaya Trianoa koji je bio glavni trener ekipe iz Phoenixa većim dijelom protekle sezone.

Kao pomoćni trener Kokoškov je već imao priliku raditi u Pheonix Sunsima, a asistent je, također, bio još u Los Angeles Clippersima, Detroit Pistonsima, Clevelandu, Orlando Magicu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi