Jedan od najgorih izbora na draftu se vraća u NBA ligu?
Iako je visok 221 centimetar, to mu nije pomoglo u najjačoj ligi svijeta. Bio je zaista katastrofalan u utakmicama koje je igrao i zato je rijetko dobijao veliku minutažu (Foto: EPA)

Hasheem Thabeet trenira sa ekipama

Jedan od najgorih izbora na draftu se vraća u NBA ligu?

M. Šljivak

Kada je 2009. godine tadašnji komesar NBA lige David Stern pročitao drugi pik drafta i izbor od strane Memphis Griezzliesa, mnogi su vjerovali kako je ovaj tim u 221 centimetara visokom centru Hesheemu Thabeetu dobio novu zvijezdu.

Međutim, Thabeet se nikada nije snašao u najjačoj ligi svijeta. Iako je bio jedan od najviših košarkaša, nikakvu prednost nije ostvario, pa je nakon otkaza u Grizzliesima pokušao još u Portlandu, Houstonu i Oklahomi.

Nigdje se nije naigrao. Svi su se uglavnom jako brzo rješavali njegovog ugovora, izuzev Oklahome gdje je odigrao 89 utakmica, tek nešto manje od Memphisa (103).

Thabeet je nakon Thundera igrao u G-ligi, a prošlu sezonu je proveo u Japanu. Nosio je dres Yokohame, a u 32-godini se odlučio ponovo okušati na NBA parketima.

Tokom All Star pauze ovaj tanzanijski košarkaš je odradio treninge sa nekoliko ekipa, među kojima su Detroit, Houston i Toronto. Moguće je da im jedna od nekih ekipa ponudi ugovor do kraja sezone, ali još uvijek nije poznato hoće li se to i desiti.

Thabeet je u NBA karijeri odigrao ukupno 224 utakmica i na prosjeku je od 2.2 poena i 2.7 skokova po meču. Nije ispunio očekivanja i nekadašnji član univerziteta Connecticut je jedan od najvećih promašaja NBA drafta ikad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije