Jedinstvo bolje od Slobode

Liga šest za prvka

Jedinstvo bolje od Slobode

J. Duvnjaković

Košarkašice tuzlanskog Jedinstva večeras su u okviru 3. kola Lige 6 za prvaka BiH ostvarile prvu domaću pobjedu protiv ekipe Slobode Novi Grad rezultatom 99:42 (26:13; 29:10; 25:10; 20:9).

Tuzlanke su pred ovaj meč proglašene apsolutnim favoritkinjama, a to su uvjerljivom igrom na parketu potvrdile.

Izabranice Mare Lakić-Brčaninović od prve minute su pokazale da su kvalitetnija ekipa, pa su već na poluvremenu imale nedostižnu prednost od 32 poena razlike, koju su u nastavku utakmice dodatno povećale i na kraju slavile uvjerljivu pobjedu, prvu u razigravanju za prvaka BiH.

U ekipi Jedinstva posebno se istakla Brčaninović sa 35 poena, Ahmetbegović je dodala 15 poena, dok je u ekipi Slobode najefikasnija bila Goronja sa 8 poena.’

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti