Liga 12 za žene

Lakić - Brčaninović: Play-off je blagi favorit

E. Škorić

Sutra će u Tuzli biti odigran susret 9. kola košarkaške Lige 12 za žene, a derbi kola igraju Jedinstvo i Play-Off.

Košarkašice Jedinstva u ovu utakmicu ulaze bez pritiska, s obzirom da su osigurale narednu fazu takmičenja i to je u izjavi za medije istaknula i Mara Lakić-Brčaninović

"Mi i ekipa Play-Offa smo jedini bez poraza. Sutrašnja utakmica je derbi i tad ćemo sve od sebe da ovu utamicu riješimo u našu korist. Nismo rezultatski opterećeni, jer smo već izborili plasman u TOP 6", izjavila je Mara Lakić, te je još dodala: 

"Utakmica će imati više psihološku ulogu, nego rezultatsku". 

Priznaje da je gostujuća ekipa u blagoj prednosti, pogotovo jer košarkašice Play-Offa igraju regionalnu ligu:

"Oni su u blagoj prednosti u odnosu na nas.  Dugu su zajedno, imaju startnu petorku. U regionalnoj ligi su imali mnogo jakih utakmica, gdje su sigurno napredovali. No, i mi smo već par godina skupa i napredovali smo", istakla je trenerica domaće ekipe. 

Ona je također pozvala publiku da dođe na utakmicu.

"Nadam se da će doći veći publike jer će utakmica sigurno biti kvalitetna, iz razloga što ima reprezentativki u obje ekipe. Ja sam selektorka U20 reprezentacije i ima mnogo igračica koje se bore za poziv tako da ih vrijedi pogledati", izjavila je Lakić.

Također je dodala da nema nikakvih problema s povreda i da je atmosfera u klubu dobra, a potom se osvrnula na gostujuću ekipu.

"Nikolina Babić je njihova najkvalitetnija košarkašica i najodgovnrnija je na parketu. Svakako da je i Nikolina Džebo opasna. Opasne su i sestre Nikolina i Anđela Delić. Dobre su u skok segmentu igre, pogotovo Nikolina Babić. Veoma je bitno da igramo dobru odbranu. Dobro šutiraju i u nekim trenucima ćemo morati rizikovati. Bitno je da ne budu imale puno skokova. Probat ćemo brzom igrom nadoknaditi neke naše nedostatke. One sigurno neće doći misleći da su apsolutni favoriti", zaključila je, te je također rekla da su iznenađenja u Ligi 12 moguća.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"U ligi se mogu desiti iznenađenja, po pitanju ekipa koje će izboriti TOP 6", istakla je trenerica Jedinstva. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.