Play Off u derbiju bolji od Jedinstva, Željo bolji od Rudara

Premijer liga BiH za košarkašice

Play Off u derbiju bolji od Jedinstva, Željo bolji od Rudara

Košarkašice Play Off Happyja pobjedile su danas Jedinstvo u Tuzli u okviru 9. kola Premier lige BiH rezultatom 79:74.

Prvo poluvrijeme prošlo je u izjednačenoj košarci, a na odmor se otišlo rezultatom 38:37 u korist domaće ekipe.

Ključnu prednost gošće iz Sarajeva ostvarile su u trećoj dionici meča koju su dobile sa 26:20. Do kraja meča su uspjele da zadrže tu prednost i da nanesu prvi poraz Jedintu ove sezone.

Najefikasnija kod pobjedničke ekipe bila je Nikolina Delić koja je ubacila 20 poena, dok je Nikolina Džebo dodala 18. S druge strane najefikasnija na meču bila je Melisa Brčaninović sa 35 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

U drugom meču 9. kola Premijer lige BiH za košarkašice ekipa Željezničara slavila je protiv Rudar Sporta rezultatom 65:56. Do pobjede ih je vodila Samra Omerbašić sa 20 poena, dok je Moorer dodala 10. S druge strane Radović je ubacila 12 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.