Jedinstvo do sigurne pobjede, Mladi Krajišnik poražen

Liga 12 za žene, 4. kolo

Jedinstvo do sigurne pobjede, Mladi Krajišnik poražen

Košarkašice Jedinstva u susretu 4. kola košarkaške Lige 12 za žene savladale su Željezničar sa 73:54. 

Sarajke su se sjajno držale prvo poluvrijeme, bile u 'egalu' i sve je sugerisalo na zanimljivu završnicu. Međutim, nakon izlaska iz svlačionica Mejdana kao da su se pojavile druge ekipe. 

Domaće košarkašice u drugom dijelu su bile znatno rastrčanije i preciznije, a pitanje pobjednika riješile su zahvaljujući sjajnoj predstavi u četvrtoj četvrtini. Na krilima Melise Brčaninović Jedinstvo je došlo do vodstva od 57:43, pa je Tuzlankama preostalo da rutinski posao privedu kraju i upišu treću pobjedu u novoj sezoni.

Najefikasnija u redovima Jedinstva bila je upravo Melisa Brčaninović sa 31 poenom uz 11 skokova i pet asistencija, a u pobjedničkoj momčadi još su se istaknule Jasmina Ahmetbegović sa 12 poena i 12 skokova, te Anela Alagić sa 13 poena, 8 skokova i asistencijom.

Na drugoj strani Amerikanka Ariana Moorers bila je najefikasnija sa 17 poena uz tri skoka i četiri asistencije, dok je Lejla Omerbašić ubacila devet poena uz šest skokova. 

U preostalom susretu Orlovi su pobijedili Mladi Krajišnik sa 61:46, a u pobjedničkom timu dvocifrene su bile Šobot, Tomasović i Popović, dok je na drugoj stranici Vuković upisala 23 poena i 16 skokova. 

Liga 12 za žene, 4. kolo:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Jedinstvo - Željezničar 73:54

Orlovi - Mladi Krajišnik 61:46

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.