Jenkins: Veliki ispit za nas

Zvezda gostuje Efesu

Jenkins: Veliki ispit za nas

Aktuelni šampion ABA lige pokušaće da dođe do treće uzastopne pobjede u elitnom takmičenju.

Poslije trijumfa nad Bambergom i Emporio Armanijem, četa Dejana Radonjića sutra će u Istanbulu snage odmjeriti sa Anadolu Efesom.

Turski i srbijanski tim otvoriće deveto kolo Eurolige, a početak susreta zakazan je za 18 časova.

"Očekuje nas novo gostovanje u Istanbulu, ekipi koja ima veliki kvalitet i koja od nas zahtjeva da budemo dobri u oba prvaca kako bi im parirali. Za iznenađenje je potrebno da igramo jako dobro. Kao protivnik očekuje nas tim koji igra kvalitetno, trener je nov, napravili su dosta izmena u timu, svjesni smo šta nas čeka, i još putujemo bez Luke Mitrovića. Ono što je dobro u ovoj situaciji je da Luka nije teže povrijeđen, ali odsustvo svakog igrača u ovakvom rtimu utakmica za nas je težak udarac, što znači da ćemo morati da damo više od maksimuma da dođemo do iznenađenja", rekao je Radonjić za klupski sajt.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Sa njim se složio i Charles Jenkins.

"Čeka nas teška utakmica. Euroliga je ove godina sama po sebi teška, tu su zaista najbolji i najjači timovi u Evropi. Imaju ekipu sa puno odličnih igrača. Vidjeli smo ih već tokom pripremnog perioda, iako nismo igrali protiv njih na turniru na Kritu. Tim sastavljen od puno dokazanih euroligaških igrača, poput Bryanta Dunstona, Thomasa Heurtela, Derricka Browna... Svakako veliki ispit za nas, ali i još jedna šansa da mi budemo još bolji kao tim", izjavio je američki košarkaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti