Novi trijumf Crvene zvezde, Fener prekinuo crnu seriju

Druga vezana pobjeda crveno-bijelih

Novi trijumf Crvene zvezde, Fener prekinuo crnu seriju

U utorak su crveno-bijeli upisali pobjedu u gostima protiv Bamberga (79:78), da bi samo dva dana kasnije četa Dejana Radonjića u Kombank areni nadigrala Emporio Armani rezultatom 83:70 (14:19, 23:13, 17:14, 29:24) u osmom kolu Eurolige.

Gosti iz Milana bili su bolji rival na početku susreta i u prvoj četvrtini stekli su pet poena prednosti (19:14), ali potom se uključila crveno-bijela mašina, koja se nije zaustavila do kraja utakmice.

Marko Simonović odigrao je još jednu briljantnu utakmicu i bio je najzaslužniji za večerašnji trijumf Beograđana.

Simonović je sa 12 poena u drugoj četvrtini donio domaćinu rezultatski preokret, a meč je završio sa ukupno 23 koša, od toga pet trojki. Dvocifren kod crveno-bijelih bio je i Nate Wolters. On je večeras ubacio 14 poena.

Goste je predvodio Alessandro Gentile sa 14 koševa.

Zvezda poslije osam odigranih utakmica u Euroligi ima četiri pobjede i četiri poraza, baš kao i tim iz Milana.

Nakon tri uzastopna poraza, konačno je slavio i Fenerbahče. Vicešampion Eurolige pobijedio je na domaćem terenu Anadolu Efes sa 88:80.

Najefikasniji kod pobjednika bio je Kostas Sloukas sa 21 poenom i četiri asistencije, a pratio ga je Jan Vesely sa 20 koševa, šest uhvaćenih lopti i četiri ukradene lopte.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Bolji od ostalih kod Efesa bio je Jayson Granger sa 19 pogodaka i pet skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti