Jermaine Anderson potpisao za Cibonu

Kanađanin novi član Cibosa

Jermaine Anderson potpisao za Cibonu

Jermaine Anderson potpisao je ugovor sa Cibonom. Ovaj Kanađanin već je igrao u Hrvatskoj, a prije Cibosa nosio je dres Cedevite.

U Cedeviti je Anderson igrao u sezoni 2009/2010. i imao zapaženu ulogu u redovima ove ekipe. U ABA ligi je odigrao 26 utakmica, na parketu provodio prosječno 34.5 minuta i postizao 12.3 poena po susretu. Uz te brojke, bilježio je i 4.4 asistencije i 4 skoka po susretu. To mu je jedna od najboljih sezona u karijeri.

 

Slične brojke Anderson je imao i u Panioniosu, na 12 utakmica bilježio je 12.8 poena za 32 minute provedene na parketu, po utakmici. Prošle sezone nastupao je za Budućnost, a u ABA ligi je odigrao 26 utakmica, postizao 9.3 poena, za 25 minuta provedenih na parketu. Kanađanin je pored timova iz ABA lige i Panioniosa, još nastupao za, Triumph i Bamberg.  

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.