Nestvaran izgled čuvenog košarkaša: Svi mogu u penziju, ali on nikako!
Foto - Instagram

Joe Johnson je čudo

Nestvaran izgled čuvenog košarkaša: Svi mogu u penziju, ali on nikako!

Midhat Šljivak

Brojni sportisti se u poznim godinama karijere poprilično opuste.

Dobar dio i prije samog okončanja karijere 'nabaci' višak kilograma, a zatim nakon prestanka s treninzima pretvore se u 'loptice' s popriličnim viškom.

Jedan od onih koji u poznim godinama treniraju više nego ikad je poznati američki košarkaš Joe Johnson (41).

[instagram]https://www.instagram.com/p/CiF3hHYvcqY/[/instagram]

NBA veteran koji iza sebe ima itekako uspješnu 20-godišnju karijeru, nema namjeru odustati od karijere, a fizički je bez ikakve dileme spremniji od barem 90 posto mlađih kolega.

Oglasi

Njegov fizički izgled šokirao je svijet sporta. Izgleda zaista nestvarno i nema dileme da bi on još mogao igrati košarku u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Joe Johnson je karijeru okončao 2018. godine, ali se početkom prošle godine nakon pauze vratio i potpisao je ugovor s Boston Celticsima.

Nije međutim imao previše značajan učinak. Odigrao je jedan meč i ubacio dva poena i vrlo vjerovatno da je njegove NBA karijera završena.

U bogatoj karijeri Johnson je pored Celticsa igrao još za Sunse, Hawkse, Netse, Heat, Jazz i Rocketse.

Sedam puta je Joe biran na All Star meč, a u karijeri je prosječno bilježio 16 poena po utakmici.

Joe Johnson je istinska NBA legenda. Vjerovatno bi mogao odigrati još jednu sezonu, ali vjerovatno je on svoje završio u najjačoj ligi svijeta.

Top Komentari

C.Banks
Malo više pratite sport. Legenda je neko ko završi u Hall of Fame. A ovaj lik je bio prosječan igrač, po mom mišljenju ima hiljadu boljih košarkaša od njeg a vi ga nazivate legendom. Odvadi malo
0 0
Ajax11
Trebali smo njega umjesto Robersona uclaniti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti