John Wall o čuvenim treninzima: Čim sam vidio kako izgledaju, zvao sam mamu i htio da idem kući

Jon Calipari je bio trener koji je "vadio dušu"

John Wall o čuvenim treninzima: Čim sam vidio kako izgledaju, zvao sam mamu i htio da idem kući

E. Škorić

Playmaker Washington Wizardsa John Wall ispričao je zanimljivu anegdotu sa univerziteta Kentucky.

On je bio jedan u nizu velikih košarkaških talenata koje je trenirao John Calipari. Wall je u Kentuckyju igrao sa DeMarcusom Cousinsom i Ericom Bledsoeom, ali nakon slabije partije na tirniru ispali su i ostali bez titule iako su bili veliki favoriti.

"Vrijeme provedeno na fakultetu, tih osam mjeseci, to mi je najbolji period života. Svako jutro sam ustajao rano i odradio trening, pa sam išao na predavanja. Brate, da ti kažem nešto, kada sam tek došao i vidio kako izgledaju treninzi, odmah sam zvao mamu i tražio da dođem kući", ispričao je Wall.

I dok mu je otac često boravio u zatvorima, Wall je najveću podršku imao upravo od mame, koja je nedavno preminula od raka.

Wall je 2010. godine izabran kao prvi pik od strane Wizardsa čiji je član evo 10 godina. Pet puta je bio član All Star petroke, ali još uvijek mu nedostaje šampionski prsten.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi