John Wall se vraća na Kentucky: Obećanje ocu je jače od bilo čega!
John Wall je u NBA karijeri na prosjeku od 19 poena i devet asitencija po meču. Ove sezone igrao je veoma dobro sve do povrede koja ga je dugo udaljila sa terena (Foto: EPA)

Želi dobiti diplomu

John Wall se vraća na Kentucky: Obećanje ocu je jače od bilo čega!

M. Šljivak

Zvijezda Washington Wizarda John Wall biće van parketa u narednih godinu dana zbog povrede Ahilove pete.

Wall je dobar dio sezone propustio zbog povrede, ali mu se u kući dogodila nesreća. Pao je na stepenicama i pokidao je Ahilovu petu, te će još dugo vremena biti van parketa.

Međutim, sjajni bek Wizardsa će maksimalno iskoristiti slobodno vrijeme kako bi završio fakultet. Vratiće se na univerzitet Kentucky i planira diplomirati.

Wall je napustio Kentucky 2010. godine nakon samo jedne godine. Izabran je kao prvi pik na NBA draftu i otišao je u najjaču ligu svijeta, gdje je postao velika zvijezda.

Diploma je obećanje koje želi ispuniti pokojnom ocu. Dao gaje sa samo osam godina.

"Znam da si ponosan na to kakav sam čovjek postao. Prvi sam u porodici koji je na fakultetu. Iako nisam diplomirao, to je cilj kojeg želim ostvariti", napisao je Wall u pismu ocu koje je objavljeno u američkim medijima.

Peterostruki All Star je u petak rekao kako se osjeća dobro i da je pozitivan, iako se radi o teškoj povredi.

"To je nešto što ne mogu kontrolisati. Ipak, ljubav prema igri je još uvijek tu. Namjeravam se vratiti na staro, a ovo je samo jedan usputni korak", istakao je Wall.

Wizardsi bez Walla teško mogu do doigravanja. Trenutno su na 10. mjestu Istočne konferencije, a trejdovali su i dva važna igrača Otta Portera i Markieffa Morrisa, pa im kladionice ne daju velike šanse za play off.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi