Dugo će se prepričavati šta je sinoć uradio Jokić, a pitanje je kada će se opet ponoviti

Sjajna partija

Dugo će se prepričavati šta je sinoć uradio Jokić, a pitanje je kada će se opet ponoviti

E. Oštraković

Božić je ponudio neke sjajne utakmice u NBA ligi, kao i rušenje rekorda, a naravno u svemu su prednjačili fenomenalni Luka Dončić i Nikola Jokić.

Ipak krenimo redom. New York Knicks su na domaćem terenu poraženi od Philadelphije sa 112:119 u jako neizvjesnoj utakmici.

Iako su na poluvremenu imali prednost od tri razlike, New York je u drugom poluvremenu igrao dosta lošije, te je na kraju poražen.

Fenomenalan preokret napravila je ekipa Dallasa na domaćem terenu protiv LA Lakersa, te je tako ostvarila pobjedu od 124:115.

Ono što se mora spomenuti kada je riječ o ovoj utakmici jeste činjenica da je Dallas Lakersima u trećoj četvrtini ubacio čak 51 poen.

Naravno Dallas je do pobjede vodio, a ko drugi nego maestralni Luka Dončić koji je uspio ubaciti 32 poena, te je dodao devet skokova i devet asistencija.

Oglasi

Boston je na domaćem terenu ostvario ubjedljivu pobjedu protiv Milwaukeeja, a najbolji u pobjedi bio je Tatum sa 41 ubačenim poenom, te sedam skokova i pet asistencija.

Golden State Warriorsi su na domaćem terenu bili sigurni protiv Memphisa, te su ostvarili pobjedu od 123:109.

Do pobjede je domaću ekipu vodio Poole koji je ubacio 32 poena, te je dodao tri skoka i dvije asistencije, dok je sa druge strane najbolji bio Morant sa 36 ubačenih poena.

Denver je nakon produžetaka na svom terenu ostvario pobjedu protiv Phoenix Sunsa sa 128:125, a regularni dio utakmice završen je sa 113:113.

Igrač utakmice bio je fenomenalni Nikola Jokić koji je ubacio 41 poen, te je imao i 15 skokova, kao i 15 asistencija.

Top Komentari

nestofino
Luka Dončić i momčina Nikola Jokić drže BALKAN na svjetskom nivou i zato im Bog da uspjeha. A u pisanoj EU tu je DIV Zlatan Ibrahimović BALKANAC koji drži VAZ svima koji su protiv njega i njegovog porijekla pa i pe*derčine Švedi, drhte im gaće ispred njega ... SPORTOM PROTIV DROGE, BOLA, MRŽNJE, PREDRASUDA a tu je VELIKI Cristiano uz BRATA Karima te u pravoslovnoj Rusiji Khabibbbb te brat Islam.. Jo ho ho ho ho ho
0 5
HamzaVojvoda
Dovoljno je reci takvim papcima @nestofino Psi laju a karavana ide dalje. Pa slobodno nastavi lajati ko pravi ker mi idemo dalje i buducnost je nasa a tvoj je papak i CIA i KGB i FBI i Mosad koji degenerik sarajlija a pravi papak. Sarajlije koje ja znam bi ti vilicu izbili
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi