Rafalni obračun Jokića i Dončića

Sjajan meč u Coloradu

Rafalni obračun Jokića i Dončića

E. Škorić

U noći između četvrtka i petka odigran je sjajan meč između Denvera i Dallasa, a Mavericksi su nakon produžetka slavili sa 124:117.

Bio je ovo ujedno rafalni okršaj dvojice igrača koji se smatraju zrelim za MVP titulu. S jedne strane Dončić, s druge Jokić.

Jokić je ubacio 38 poena uz 11 skokova i četiri asistencije, dok je Dončić također u pobjedi svog tima ubacio 38 poena, ali imao i 13 asistencija uz devet skokova.

Sjajna partija obojice, na kraju je Slovenac imao više razloga za slavlje, zajedno sa Bobanom Marjanovićem.

Brooklyn Netsi su sa 122:109 savladali Philadelphija 76erse u derbiju Istočne konferencije. Harris je u nedostatku Irvina i Duranta predvodio Netse sa 28 poena, dok je LeVert dodao 22 uz sedam skokova i 10 asistencija. Milton je kod Phile s 24 poena bio bolji od ostalih. Embiid je meč završio s 20 poena i 12 skokova.

San Antonio Spursi iznenadili su u Staples Centru pobijedivši LA Lakerse sa 118:109. LaMarcus Aldridge je bio sjajan sa 28 poena u pobjedničkom timu, dok je LeBron James ubacio 27 uz 12 asistencija kod Lakersa, a njegov saigrač Anthony Davis 23 poena uz 10 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti