"Jokić nikada neće igrati 30 minuta ili biti starter, možda bude lošija verzija Diawa"

Kako su se samo prevarili

"Jokić nikada neće igrati 30 minuta ili biti starter, možda bude lošija verzija Diawa"

E. Dindić

Nikola Jokić je na mala vrata ušao u NBA ligu, ali nije mu bilo potrebno puno vremena da postane  velika zvijezda. 

On je 2014. godine izabran u drugoj rundi Drafta, iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri.

Međutim 2014 godine tamošnji mediji nisu mu davali previše pažnje, te su čak u jednoj analizi dodali da bi mogao da bude jeftinija verzija Borisa Diawa.

"Visok IQ i sjajna visina možda će biti dovoljna da zaradi koje minute na startu karijere, ali neće pružiti dovoljno dobru odbranu ili kvalitetan napadački arsenal kako bi dobio važnu ulogu. Biće mu potrebno vrijeme da se dokaže da može da nadoknadi fizičku inferiornost i da se bori sa NBA centrima na druže staze", stoji između ostalog u članku te se dodaje:

"Ako Jokić bude mogao da pogodi šuteve kada ima loptu u rukama, mogao bi da bude jeftinija verzija Diawa. Nažalost njegova odbrana će ga spriječiti u tome da ikada igra više od 30 minuta ili da bude starter"

Prošle sezone Jokić je bio na prosjecima od 20,5 poena, 10,8 skokova i 7,3 asistencije u regularnog dijelu, dok je u play-offu ta statistika izgledala mnogo bolje 25 poena 13 skokova i 8,4 asistencije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi