Srbija slavi: Jokić potvrdio nastup na Svjetskom prvenstvu!

Orlovi jači nego ikad

Srbija slavi: Jokić potvrdio nastup na Svjetskom prvenstvu!

Srbijanski košarkaš Nikola Jokić danas je obradovao naciju.

On je naime potvrdio da će igrati za reprezentaciju na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kini.

"Veoma sam zadovoljan sa svim sto sam uradio u NBA protekle sezone. Imao sam sjajnu godinu, u kojoj sam nastupao na All staru i bio izabran u prvu petorku NBA. Za mene bi krunu ove cijele sezone predstavljala medalja koju sam siguran da reprezentacija Srbije može da osvoji na Svjetskom prvenstvu u Kini, i potpuno sam spreman da dam sve od sebe da se taj cilj ostvari", rekla je zvijezda Denver Nuggetsa u razgovoru za srbijanske medije.

Naravno, nakon ove informacije sasvim je jasno da Srbija u Kinu stiže jača nego ikad obzirom da će selektor Saša Đorđević u rosteru imati nekoliko NBA igrača.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Najveća zvijezda ne samo Srbije, već i cijelog turnira, svakako će biti Jokić koji je nedavno izabran u najbolju petorku NBA lige skupa sa Stephom Curryjem, Jamesom Hardenom, Giannisom Antetokounmpom i Paulom Georgom.

Jokić je u NBA sezoni prosječno bilježio 20,1 poen po meču, 10,8 skokova i 7,3 asistencije.

Top Komentari

Maximilian
E čuj najveća zvijezda turnira? Hahahahaha Pa samo malo pogledajte sastave drugih reprezentacija i sve ce vam se samo kazati. Od Senegala, preko Španije i Australije do USA koje bi po najavama mogla doći sa strašnom ekipom uključujući i LeBrona. P. S. Pa samo na klupi USA Greg Popović i Stiv Ker.
7 0
Svojprisebi
Medalja sigurna ako Bog da, samo jos da se pozlati
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi