Jonas Jerebko pojačao Khimki
Švedski košarkaš bit će veliko pojačanje za klub iz Podmoskovlja

Posljednje dvije sezone proveo u Warriorsima

Jonas Jerebko pojačao Khimki

Klub iz moskovske regije Khimki danas je službeno predstavio veliko pojačanje za narednu sezonu u kojoj će osim u Euroligi igrati i VTB ligu. 

Jonas Jerebko, sjajni krilni košarkaš iz Švedske koji je proteklu deceniju nastupao u NBA ligi obavezao se ruskom klubu na vjernost u iduće dvije sezone. 

Jerebko je u NBA imao zapaženu ulogu a i trener jedne od najboljih NBA ekipa u zadnjih nekoliko godina GS Warriorsa Steve Kerr je Šveđanina dosta koristio u svojoj širokoj rotaciji. Jonas je odigrao 635 utakmica u svojoj NBA karijeri uz solidne prosjeke od 6,3 poena i 4 skoka u prosjeku. 

Osim za Warriorse s kojima je postao i NBA prvak Jerebko je igrao za Detroit Pistonse, Boston Celticse i Utah Jazz a seniorsku karijeru otpočeo je u švedskom klubu Boras. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti