Jonathon Simmons potpisuje za Orlando Magic
Foto: EPA

Sjajni bek napustio San Antonio Spurse

Jonathon Simmons potpisuje za Orlando Magic

Dojučerašnji košarkaš San Antonio Spursa Jonathon Simmons će karijeru nastaviti u Orlando Magicu, prenose američki mediji.

Naime, samo 24 sata nakon što je postao slobodan igrač, Simmons je već pronašao novu ekipu, te će sa Orlandom potpisati trogodišnji ugovor.

Priča ovog odličnog beka šutera je zaista zanimljiva. On je, naime, pohađao Univerzitet u Houstonu, a iako se prijavio na NBA draft 2012. godine, ni jedna ekipa ga nije izabrala, pa je on svoj put do NBA lige pronašao tako što je platio probu u Austin Torosima, podružnici Spursa u NBA-D ligi, nakon čega se izborio za ugovor sa San Antoniom.

Tokom svoje prve dvije sezone u Spursima je u prosjeku bilježio 6.1 poen, 1.9 skokova i 1.4 asistencije po utakmici, ali je u proteklom play-offu, nakon povrede Kawhija Leonarda, dobio zapaženiju ulogu u ekipi i pokazao da se radi o zaista odličnom košarkašu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi