Dominirati u Evropi ili SAD-u? Za Jones nema razlike! Opet je pokazala superiornost

Sjajna reprezentativka BiH

Dominirati u Evropi ili SAD-u? Za Jones nema razlike! Opet je pokazala superiornost

A. Čaušević

Za Jonquel Jones se s punim pravom može reći da je u ovom trenutku možda i najbolja košarkašica svijeta.

Nakon sjajnog Evropskog prvenstva na kojem je košarkašica s Bahama vodila BiH do petog mjesta, Jones je nastavila s dominacijom i u WNBA ligi.

Jones nastupa za Connecticut Sun i u pobjedi svog tima nad Atlanta Dreamom upisala je double-double. Meč je završen 84:72.

Bh. reprezentativka je meč završila sa 24 poena, dodala je 16 skokova, imala je dvije asistencije i blokadu te sasvim zasluženo ponijela epitet najbolje igračice utakmice.

Interesantno da je ovo za Jones bio deveti double-double u sezoni i ne čudi zašto je ranije izabrana za nastup na All-Staru WNBA lige.

Inače, Coonecticut Sun koji je trenutno treća ekipa WNBA lige s omjerom 13-6 je pobjedom nad Dreamom izborio finale u Comissionars kupu gdje će igrati protiv Seatlle Storma, ekipe s drugim omjerom u ligi (15:5).

Oglasi

Podsjećanja radi, BiH je iza sebe imala odličan Eurobasket sa osvojenim petim mjestom i izborenim dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Australiji.

Popularna "dama s Bahama" je oduševila sve Bosnace i Hercegovce koji su itekako svjesni njegog kvaliteta, izazvala je pravu euforiju među nacijom i prava je šteta što nije mogla doputovati na doček u Sarajevo.

Nekoliko dana nakon Eurobasketa FIBA je objavila video s najboljim poenima i potezima sjajne 27-godišnjakinje uz vrlo interesantno pitanje.

"Je li na Eurobasketu bilo utjecajnije i dominantije igračice od Jonquel Jones? Ženski KD je bio itekako uspješan u vođenju BiH ka kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo", naveli su iz FIBA-e.

Oglasi

Jones je na Eurobasketu u prosjeku bilježila 24.3 poena po utakmici, imala je 16.8 poena te 3.3 asistencije. Protiv Francuske je uspjela ostvariti čak 24 skoka što je rekord evropskih prvenstava.

Nakon završenog prvenstva Jones se zahvalila navijačima BiH na podršci.

"Hvala mojim divnim saigračicama iz reprezentacije koje su me pozvale da igram za BiH i koje sam prvi put upoznala u Rusiji. Uvijek su činile sve da se osjetim dobro i bili uz mene na parketu kada smo igrali na Eurobasketu.

Hvala svim navijačima koji su nas podržavali tokom Eurobasketa, ali posebno Bosancima i Hercegovcima koji me i dan danas obasipaju ljubavlju i zahvalnošću. Dali su mi poseban nadimak, Majka Zmajica što je jedan od najboljih nadimaka ikada. Hvala svima koji su učestvovali u ovome i podržavali nas tokom turnira.

Kvalifikovale smo se za kvalifikacije za Mundobasket i pokazali svima kako jaka može biti ova mala država sa igračicama koje imaju veliko srce. Do sljedećeg puta Bosno i Hercegovino“, napisala je Jones na Instagramu.

Top Komentari

Tas14
Kako smo mi povasceni sto ona igra znas!
10 0
dinass
Trenutno najbolja na svijetu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi