Ko je i šta Jonquel Jones? FIBA se pita ono ono što Bosna i Hercegovina odavno zna!

Sjajna "dama s Bahama"

Ko je i šta Jonquel Jones? FIBA se pita ono ono što Bosna i Hercegovina odavno zna!

A. Čaušević

Još od prve utakmice Jonquel Jones u dresu reprezentacije moglo se vidjeti da selekcija koju vodi Goran Lojo neće znati za granice.

BiH je iza sebe ima odličan Eurobasket sa osvojenim petim mjestom i izborenim dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Australiji.

Jones je zaista odigrala odličan turnir, bila dominantna pod svojim i protivničkim obručom, a na kraju se našla u idealnoj petorici turnira.

Popularna "dama s Bahama" je oduševila sve Bosnace i Hercegovce koji su itekako svjesni njegog kvaliteta, izazvala je pravu euforiju među nacijom i prava je šteta što nije mogla doputovati na doček u Sarajevo.

Nekoliko dana nakon Eurobasketa FIBA je objavila video s najboljim poenima i potezima sjajne 27-godišnjakinje uz vrlo interesantno pitanje.

"Je li na Eurobasketu bilo utjecajnije i dominantije igračice od Jonquel Jones? Ženski KD je bio itekako uspješan u vođenju BiH ka kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo", naveli su iz FIBA-e.

Oglasi

Is there a player more influential and dominant than The Mother Of Dragons 🐉 was at #EuroBasketWomen 2021? 🔥 Jonquel...

Posted by FIBA Women's EuroBasket on Saturday, July 3, 2021

Jones je u prosjeku bilježila 24.3 poena po utakmici, imala je 16.8 poena te 3.3 asistencije. Protiv Francuske je uspjela ostvariti čak 24 skoka što je rekord evropskih prvenstava.

Inače, reprezentativka BiH našla se među košarkašicama koje su skupile najviše glasova navijača, medija i struke. Na spektaklu u Las Vegasu 14. jula igrat će za svojevrsnu selekciju svijeta, protiv najboljih igračica SAD.

Nakon završenog prvenstva Jones se zahvalila navijačima BiH na podršci.

"Hvala mojim divnim saigračicama iz reprezentacije koje su me pozvale da igram za BiH i koje sam prvi put upoznala u Rusiji. Uvijek su činile sve da se osjetim dobro i bili uz mene na parketu kada smo igrali na Eurobasketu.

Hvala svim navijačima koji su nas podržavali tokom Eurobasketa, ali posebno Bosancima i Hercegovcima koji me i dan danas obasipaju ljubavlju i zahvalnošću. Dali su mi poseban nadimak, Majka Zmajica što je jedan od najboljih nadimaka ikada. Hvala svima koji su učestvovali u ovome i podržavali nas tokom turnira.

Kvalifikovale smo se za kvalifikacije za Mundobasket i pokazali svima kako jaka može biti ova mala država sa igračicama koje imaju veliko srce. Do sljedećeg puta Bosno i Hercegovino“, napisala je Jones na Instagramu.

Top Komentari

user1571956549
Kraljica........
7 0
DadiG
A. Čaušević definitivno prolupao. Ne može više ni naslova kako treba napisati. “ono ono”? A zanimljivo je da joj je prosjek poena po utakmici bio 24.3 uz 16.8 poena??? BRAVO NOVINARU MAJSTORE!!!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi