Dama s Bahama ne prestaje dominirati: Sjajna Jones top tema WNBA lige

U fantastičnoj formi

Dama s Bahama ne prestaje dominirati: Sjajna Jones top tema WNBA lige

A. Čaušević

Jedna od najboljih košarkašica današnjice i reprezentativka BiH, Jonqeul Jones, dobila je novo vrijedno priznanje. 

Ova 198 cm visoka košarkašica je prva priča WNBA lige proteklih dana nakon što je drugi dio sezona sa Connecticut Sunsima otvorila na sjajan način.

Sunsi su ostvarili seriju od 3:0 u pobjedama, a Jones je po treći put ovog ljeta proglašena za najbolju košarkašicu Istočne konferencije.

Franšiza iz Connecticuta je pobijedila Dallas te ostvarila dvostruku pobjedu nad Minessotom. Za Damu s Bahama je ovo bila 10. nagrada za igračicu sedmice.

U posljednje tri pobjede Jones je u prosjeku bilježila 18.7 poena uz procenat šuta od 52. 4%. Sa prosječnih 11.7 skokova bila je najbolja u ligi. Imala je i 3.3 asistencije.

Inače, Jones je jedina košarkašica u ligi koja u prosjeku bilježi double-double učinka sa 20.6 poena i 11.2 skokova. Peta je na listi po uspješnosti šuta za tri poena sa procentom od 40.7 %.

Prema pisanju američkih medija napredni statistički podaci govore da je 27-godišnjakinja prvi kandidat za nagradu MVP.

Connecticut Sun je sa omjerom 17:6 vodeća ekipa Istoka, a naredni meč igra u utorak kada će u derbiju dočekati najbolju ekipu Zapada, Las Vegas Aces.

Top Komentari

Handofsibir
Ej ljudi, ova igra za nasu reprezentaciju
5 0
dinass
Neki dan pisu o Pedriju sa 18godina,koliko je ova zena odigrala utakmica u sezoni i na koliko kontinenata?Ima 27 godina,igral je prvenstvo Rusije dakle na 2 kontinenta,osvojila euroligu.Odmah nastavila WNBA ligu, u sred lige igrala evropsko prvenstvo za nas pa odmah poslije nastavila WNBA prvenstvo u Americi.Dakle ogroman broj utakmica na 3 kontinenta.I onda placu za Pedrijem koji ima 18godina a ko god je idigrao ikad partiju basketa zna koliko je to brzi sport od fudbala i manje statican,konstantno se igra i napad pa odbrana itd bez valjanja igraca po terenu,glumatanja isl.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi