Kevin Durant sipao komplimente na račun Jonquel Jones

Velika NBA zvijezda

Kevin Durant sipao komplimente na račun Jonquel Jones

A. Čaušević

Ono što je Kevin Durant u muškoj, to je Jonquel Jones u ženskoj košarci. 

Reprezentativka BiH zaista djeluje dominatno pod oba obruča što je pokazala i na nedavno održanom Evropskom prvenstvu za žene.

Mnogi su Jones zbog načina igre počeli porediti sa Durantom, a i zvijezda Brooklyn Netsa je složna u tome da su veoma slični po načinu igre.

"Jonquel Jones me podsjeća na mene, figurom i načinom na koji šutira. Veliki sam njen fan”, kazao je jedan od najboljih košarkaša današnjice.

Popularna "dama s Bahama" je oduševila sve Bosnace i Hercegovce koji su itekako svjesni njegog kvaliteta Nekoliko dana nakon Eurobasketa FIBA je objavila video s najboljim poenima i potezima sjajne 27-godišnjakinje uz vrlo interesantno pitanje u kojem se spominje i Durant.

"Je li na Eurobasketu bilo utjecajnije i dominantije igračice od Jonquel Jones? Ženski KD je bio itekako uspješan u vođenju BiH ka kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo", naveli su iz FIBA-e.

Oglasi

Jones je u prosjeku bilježila 24.3 poena po utakmici, imala je 16.8 poena te 3.3 asistencije. Protiv Francuske je uspjela ostvariti čak 24 skoka što je rekord evropskih prvenstava.

Inače, reprezentativka BiH našla se među košarkašicama koje su skupile najviše glasova navijača, medija i struke. Na spektaklu u Las Vegasu 14. jula igrat će za svojevrsnu selekciju svijeta, protiv najboljih igračica SAD.

Nakon završenog prvenstva Jones se zahvalila navijačima BiH na podršci.

"Hvala mojim divnim saigračicama iz reprezentacije koje su me pozvale da igram za BiH i koje sam prvi put upoznala u Rusiji. Uvijek su činile sve da se osjetim dobro i bili uz mene na parketu kada smo igrali na Eurobasketu.

Hvala svim navijačima koji su nas podržavali tokom Eurobasketa, ali posebno Bosancima i Hercegovcima koji me i dan danas obasipaju ljubavlju i zahvalnošću. Dali su mi poseban nadimak, Majka Zmajica što je jedan od najboljih nadimaka ikada. Hvala svima koji su učestvovali u ovome i podržavali nas tokom turnira.

Kvalifikovale smo se za kvalifikacije za Mundobasket i pokazali svima kako jaka može biti ova mala država sa igračicama koje imaju veliko srce. Do sljedećeg puta Bosno i Hercegovino“, napisala je Jones na Instagramu.

Top Komentari

Kremenko
Ovo je ziva bruka kako igrace Veleza simuliraju i padaju. Nula su.
0 4
user1604395621
Pročitaj prvo tekst pa onda ga objavi ....i jel 16.8 poena ili skokova???
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi