Jonquel Jones odigrala još jednu maestralnu partiju

Euroliga za košarkašice

Jonquel Jones odigrala još jednu maestralnu partiju

H. Zilić

Sjajan meč u sedmom kolu Eurolige za košarkašice odigrale su dvije vodeće ekipe u grupi A.

Ruski Ekaterinburg je sa 110:102 savladao špansku Avenidu u meču gdje smo vidjeli dosta preokreta i odličnu košarku.

Tim iz Ekterinburga je do trijumfa predvodila nevjerovatna bh. reprezentativka Jonquel Jones.

Jones je meč završila sa 27 poena, deset skokova i tri asistencije, te tako upisala još jedan double-double učinak što joj postaje rutina iz utakmice u utakmicu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod gostujuće Avenide Copper je postigla 34 poena i dodala šest skokova te tri asistencije.

Jonquel Jones od setpembra do aprila nastupa u Evropi za Ekaterinburg , a od maja do septembra seli u WNBA ligu gdje igra za Connecticut Sun. U WNBA je ligi je prošle sezone proglašena za najkorisniju koašrkašicu, a BiH je vodila do dvije uvodne pobjede u kvalifikacijama za Eurobasket 2023. godine, dok će biti i velika nada naše selekcije u kvalifikacijama za SP 2022. godine koje su na rasporedu u februaru, podsjetimo naša selekcija kvalifikacionu grupu igra u Osaki gdje su protivnici reprezentacije Japana, Kanade i Bjelorusije, a tri prvopalsirane selekcije izborit će plasman na Mundobasket.

Promo

Top Komentari

salt_city
Do ovog clanka nisam imao pojma da igra za 2 tima, mislio sam da je samo u NBA.. zna li neko kako moze igrat za 2 ekipe posto za ovo prvi put cujem..
4 0
EKD
Da je bog sacuva od svih povreda. Bez nje mozemo samo lopte skupljat al pobjedit te dobre ekipe mozemo samo sanjati
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi