Smiješi joj se naslov prvaka Evrope: Još jedna sjajna partija Jones

Upisala double-double učinak

Smiješi joj se naslov prvaka Evrope: Još jedna sjajna partija Jones

E. Ganibegović

Fantastična kosarkaška reprezentativka Bosne i Hercegovine Jonquel Jones odigrala je još jednu maestralnu partiju.

Njen Ekaterinburg je sinoć u 6. kolu Eurolige slavio gostujuću pobjedu protiv MBA 63:84, a ona je za nešto manje od 25 minuta na terenu upisala double-double učinak.

Sjajna bh. košarkašica ubacila je 17 poena uz 14 skokova, te po jednu asistenciju i blokadu.

Ekaterinburg je nakon šestog kola jedini stopostotan, te je na dobrom putu da odbrani titulu u Euroligi. Prvi pratioc im je Avenida koja ima učinak od pet pobjeda i jednog poraza.

Jones je prije desetak dana bila najzaslužnija za fantastično otvaranje kvalifikacija za Eurobasket naše reprezentacije, obzirom da nakon dva kola imamo stopostotan učinak.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Prvo je u Skenderiji 11. novembra nadigrana favorizovana Belgija, 87:81, a Jones je ubacila nevjerovatnih 44 poena uz 22 skoka i četiri asistencije.

Tri dana kasnije je u gostujućoj pobjedi nad Sjevernom Makedonijom (64:80) imala nešto skromniji učinak od 30 poena i 17 skokova uz tri asistencije.

Top Komentari

user1626167076
Kako igra za ekaterinburg,zar nije u wnba? Ne razumijem se bas sta i kako,nadam se da ce mi neko objasniti
3 0
user1582456981
Ma njoj se sve smijesii.... Cura zna i znaa.... Hvala sto igras za BiH
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi