Novinar pitao Jones vjeruje li da imamo šansi protiv Francuske, a ona ga utišala odgovorom

Igračica utakmice

Novinar pitao Jones vjeruje li da imamo šansi protiv Francuske, a ona ga utišala odgovorom

E. Čaušević

Košarkašice Bosne i Hercegovine plasirale su se u četvrtfinale Eurobasketa nakon pobjede protiv Hrvatske.

Zmajice su danas u osmini finala Eurobasketa odigrale odličnu utakmicu protiv Hrvatske i na kraju su uspjele da pobijede sa 80:69.

Bh. košarkašice su napravile najbolji rezultat u historiji naše selekcije jer smo se ovom pobjedom plasirali među osam najboljih selekcija u Evropi.

Ponovo je na parketu blistala sjajna Jonquel Jones koja je bila igračica utakmice. Jones je meč završila sa 24 poena, te je dodala još čak 17 skokova.

Nakon utakmice Jones je otkrila svoje utiske, te je poslala poruku za bh. navijače.

"Očekujem dobru utakmicu. Ne mislim da će biti utakmica gdje možemo očekivati da ćemo istrčati i lagano ih pobijediti ili slično. To će biti teška utakmica i moramo dati sve od sebe da pokušamo pobijediti", rekla je Jones i dodala.

Oglasi

Jedan od francuskih novinara pitao je Jones da li zaista vjeruje da imamo šansi protiv Francuske u četvrtfinalu, a ona mu je dala sjajan odgovor.

"Mislim da mi imamo šanse protiv bilo koje ekipe. Da nemamo onda ne bismo ni igrali utakmicu i samo bi se to riješilo na papiru i one bi prošle dalje. Na ovom parketu je sve moguće".

Poruka za navijače u BiH?

"Ovo je za vas. Jučer smo bile razočarane jer smo znale da zaslužujemo mjesto u četvrtfinalu i to smo danas ostvarile", dodala je Jones.

Oglasi

[facebook]https://www.facebook.com/kosarkaskisavezbosneihercegovine/videos/320713333130776/[/facebook]

Nakon utakmice održana je i press konferencija na kojoj se javnosti obratio naš selektor Goran Lojo.

"Bila je jako teška utakmica. Trebalo nam je dosta vremena da preokrenemo meč u pravcu u kojem želimo. Imali smo plan da limitiramo njihove najbolje igračice i uspjeli smo to u drugom dijelu sjajnom odbranom i kada igrate sjajnu odbranu dolazi i odlična igra u napadu", rekao je Lojo i nastavio.

"Veoma sam ponosan na svoj tim i sretan zbog historijskog rezultata za našu zemlju plasiranjem među osam najboljih reprezentacija u Evropi".

Osvrnuo se i na meč u četvrtfinalu gdje nas čeka selekcija Francuske.

"Idemo utakmicu po utakmicu i ne mislimo na to. Imamo dva dana da se odmorimo i pripremimo najbolje što možemo. Francuska je prvi favorit za osvajanje turnira, ali ćemo pokušati da budemo najbolji", dodao je Lojo.

Promo

Top Komentari

realno_govoreci
Sramota,Tuzno,Zalosno da nasi javi servisi nisu omogucili prenos ove historijske utakmice kako dolikuje pa d imamo progran posvecen ovom uspjehu.I na kraju za sta placamo rtv taksu
66 0
BogatiDijasporac
KRALJICA! Srce k'o u lavice.
25 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi