Jordan: Ko je najbolji svih vremena? Nije moguće odabrati takvog
FOTO - EPA

Jordan: Ko je najbolji svih vremena? Nije moguće odabrati takvog

A. Beganović

Legendarni košarkaš, Michael Jordan, smtra da je nemoguće reći ko je najbolji košarkaš svih vremena.

Jordan smatra da je otvaranje takvih tema besmisleno, te da se ne mogu upoređivati igrači iz različitih era.

"Za početak ne možete definirati najboljeg igrača svih vremena. Jack i Tiger nikada nisu igrali jedan protiv drugog. Nikada nisu igrali na istom turniru. Nikada se nisu igrali s istim inventarom. Nikada nisu igrali na istom golf terenu", rekao je Jordan pa zatim nastavio:

"Nikada nisam igrao protiv Wilta Chamberlaina. Nikad nisam igrao protiv Jerryja Westa. Reći da je jedan bolji od drugog bilo bi malo nepravedno. Možete usporediti dva igrača kad vidite sličnosti i shvatite da postoji jedan kriterij po kojem možete ocijeniti oba igrača. Na primjer, kako je svaki od njih uticao na razvoj košarke. Osvojio sam šest titula. Bill Russell je osvojio jedanaest. Znači li to da je Bill Russell bolji od mene ili da sam ja bolji od njega? Ne. Jer smo svirali u različitim erama. Stoga nije fer imenovati najboljeg u istoriji “, rekao je Jordan.

Top Komentari

K79
Upravo tako ! Pogotovo kada je timski sport u pitanju gdje od saigraca itekako zavisi i ucinak najboljeg igrača u timu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi