Jordan nije mogao zadržati suze: "Kobe mi je bio kao mali brat, slao mi je poruke u dva ujutro..."

Komemoracija u čast Kobeja i njegove kćerke Gianne

Jordan nije mogao zadržati suze: "Kobe mi je bio kao mali brat, slao mi je poruke u dva ujutro..."

E. Čaušević

U Staples Centru u Los Angelesu sinoć je održana komemoracija u čast Kobeja Bryanta, njegove kćerke Gianne i svih tragično stradalih u helikopterskoj nesreći.

Komemoraciju je organizovala Bryantova supruga Vannesa koja je nekako smogla snaga da održi govor. U Staples Centru je bio veliki broj poznatih ličnosti i to ne samo iz svijeta sporta.

No, najviše pažnje nekako je privukao vjerovatno najbolji košarkaš svih vremena Michael Jordan koji je održao veoma emotivan govor. Jordan je otkrio da je s Bryantom bio veliki prijatelj i da se osjeća kao da je izgubio mlađeg brata.

"Svi imamo braću i sestre koje nam dosađuju. No, na kraju se to pretvori u ljubav. Znalo se često desiti da me Kobe zove u dva ili tri sata ujutro i da mi postavlja pitanja o košarci. Imao je strast prema igri kao niko. Htio je da bude najbolji igrač i kad i cijenim što je mislio da od mene može mnogo toga naučiti".

"Vremenom smo se sve bolje upoznavali i nekako sam mu bio kao stariji brat i pokušao sam u tome biti najbolji što mogu. Ponosan sam što sam ga poznavao i što sam znao da je u svemu najbolji. Umro je i dio mene njegovim odlaskom, a vjerujem i dio svih vas koji ste većeras ovdje. Živjet ću u sjećanju da sam svom malom bratu pomogao koliko god sam mogao", rekao je, između ostalog, Jordan i nastavio.

"Rijetko upoznate osobu s kojojm možete pričati o svemu što vas zanima. Nedavno mi je poslao poruku i rekao da želi kćerku naučiti neke poteze u košarci, te me pitao šta sam ja učio i na čemu sam radio. Pitao sam koliko ona ima godina, a on je odgovorio 12. Poručio sam mu da sam tada igrao bejzbol. Naravno, taj razgovor je bio u dva sata ujutro", dodao je Jordan kroz smijeh.

Top Komentari

enko
RIP
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi