Jordan se oduvijek bojao samo jednog čovjeka: "Kunem se,  bilo ga je strah"

Čak i nije košarkaš

Jordan se oduvijek bojao samo jednog čovjeka: "Kunem se, bilo ga je strah"

Edmir Škorić

Veliki Michael Jordan skoro da nije imao konkurencija i skoro da se nikoga nije plašio. Osim, možda, dečka koji uopšte nije ni bio košarkaš.

Jordan je bio pun samopouzdanja, pa je osvojio i šest titula NBA lige i nema sumnje da je ponajbolji košarkaš svih vremena. Mnogi će reći i najbolji, no uvijek treba uvažiti i drugačija mišljenja.

Jordan je od početka pokazao da je njegove košarkaške sposobnosti pratila hladnoća koja ga je činila strašnijim u očima protivnika, no Lawrence Taylor je možda i jedini kojeg se Jordan istinski plašio.

Jordanov bivši saigrač Buzz Peterson u jednom je intervjuu otkrio zašto se Jordan plašio upravo Lawrencea, koji je studirao na istom sveučilištu u Sjevernoj Karolini, ali je umjesto košarke odabrao NFL i kasnije ispisao historiju tog sporta.

"Ne znam hoće li Michael to priznati ili ne, ali kunem se da ga je bilo pomalo strah Lawrencea. I da, nije čak ni bio košarkaš. LT je bio fenomenalan sportista, brži od bilo koga, mogao je daleko skočiti, imao je velike ruke, bio je jak i bio je pomalo lud. Michael je u mislima imao: 'Sranje, bolje je biti oprezan s tim tipom'. A povrh toga, Taylor ga je uvijek želio čuvati".

Taylor je tokom svoje NFL karijere osvojio je dva Super Bowla, napravio 10 Pro Bowlova, bio je imenovan tri puta za odbrambenog igrača vode.

Osvojio je brojna priznanja, a karijeru je proveo u New York Giantsima za koje je nastupao od 1981. do 1993. godine.

Top Komentari

TheAnswer
Želim igrat za nekog u ekipi nakvizu, čitam vas, spojite me ako ima mjesta
0 2
Zulfikar
LT je maloo luuud momak
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi