Jordanov originalni dres s OI 92 na aukciji

Već postigao basnoslovnu cijenu

Jordanov originalni dres s OI 92 na aukciji

Aukcijska kuća Robert Edward Auctions objavila je da prodaje dres koji je Michael Jordan nosio u Barceloni 1992. na putu do olimpijskog zlata s Dream Teamom.

Nije naznačeno na kojoj je utakmici nosio baš ovaj dres, ali nekoliko detalja otkriva da se radi o jednom od dresova koje je nosio na utakmicama.

Amerikanci su tog ljeta, piše u opisu aukcijske kuće, bijelu garnituru nosili na četiri susreta - protiv Argentine, Litve i Kanade te u finalu protiv Hrvatske, u kojem je Dream Team slavio 117:85.
Protiv Kanade i Argentine Dream Team nije igrao na samim Olimpijskim igrama, nego u kvalifikacijama neposredno prije njihova početka. Na susretu protiv Hrvatske u grupnom dijelu natjecanja reprezentacija SAD-a igrala je u plavim, "gostujućim" dresovima.

Početna cijena na danas pokrenutoj aukciji bila je 25.000 dolara, a u trenutku objave dres je imao ponudu od 33.000.

No ima još puno vremena da cijena značajno poraste budući da aukcija završava 18. travnja. Igrom slučaja, tog dana ESPN objavljuje dugoočekivani dokumentarac Posljednji ples o Jordanovoj posljednjoj sezoni s Chicago Bullsima. Te 1998. Bullsi su osvojili svoj posljednji, šesti naslov NBA prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi