Ubica Jordanovog oca izlazi na slobodu
Foto - EPA

Nakon 27 godina

Ubica Jordanovog oca izlazi na slobodu

M. Šljivak

Ubica oca Michaela Jordana, Jamesa Jordana, mogao bi izaći na slobodu nakon 27 godina.

Otac najvećeg košarkaša svih vremena ubijen je u svom automobilu 1993. godine, a zatim je njegovo tijelo bačeno s mosta u Južnoj Karolini. Nađeno je nakon 11 dana, a zatim su uhapšene dvije osobe.

Larry Demery i Daniel Andre Green su uhapšeni i osuđeni za ubistvo Jamesa Jordana. Obojica su dobila doživotne kazne, ali nakon 27 godina Komisija za uslovnu slobodu mogla bi jednog od njih pustiti na slobodu.

Zbog uzornog ponašanja u zatvoru Demery ima mogućnost puštanja na uslovnu slobodu. O njegovom slučaju se raspravlja i on bi uskoro mogao izaći iz zatvora.

S druge strane nije poznato je li Green u mogućnosti tražiti isto, ali i sama činjenica da su ubice na slobodi, neće usrećiti najboljeg košarkaša svih vremena.

Zbog ubistva oca MJ je 1993. godine prekinuo i karijeru, ali se vratio dvije godine kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi