Jordanove tenisice prodate za rekordnih 560.000 dolara

Nestvarna cifra

Jordanove tenisice prodate za rekordnih 560.000 dolara

Midhat Šljivak

Nike Air Jordan 1S tenisice koje su pripadale košarkaškoj legendi Michaelu Jordanu prodate su na aukciji u New Yorku za nestvarnih 560.000 dolara.

Tenisice koje je nekada Jordan nosio distigle su rekordnu cijenu, a radi se o prvim Air Jordan tenisicama koje je Michael razvio s Nikeom 1985. godine.

Aukcijska kuća Sotheby's je procijenila tenisice na 150.000 dolara. Ipak, tokom aukcije počele su stizati mnogo veće cifre, a rekordna ponuda je stigla 20 minuta prije kraja.

Kupac patika je želio ostati anoniman, a treba svakako istaći da su ove 'Jordanke' sada uvjerljivo najskuplji par tenisica jer je prethodni rekord iznosio 430.000 dolara.

Jordan je stekao bogatstvo u saradnji s Nikeom i danas je milijarder zahvaljujući uglavnom ovom brendu obuće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi